loader
BirthDay
Anniversary
Good Evening
Smile
Happiness
Jokes

श्री कृष्ण गोविन्द हरे मुरारी ,
हे नाथ नारायण वासुदेवा ,
एक मात स्वामी सखा हमारे ,
 हे नाथ नारायण वासुदेवा.. जय श्री कृष्ण

गोकुल में जिसने किया निवास,
उसने गोपियों के संग रचा इतिहास ,
 देवकी-यशोदा जिनकी मैया ,
 ऐसे है हमारे कृषण कन्हैया! शुभ जन्मआष्ट्मी!

पलकें झुकें , और नमन हो जाए…….!!
मस्तक झुके, और वंदन हो जाए……!!
ऐसी नज़र, कंहाँ से लाऊँ, मेरे कन्हैया
कि आपको याद करूँ और आपके दर्शन हो जाए..!!

कृष्णा जन्माष्टमी की हार्दिक शुभकामनाये

Days past without expressing our love for each other. On the occasion of Raksha Bandhan, I would like to thank you for being such an amazing sister. Happy Rakhi to you my sister.

Raksha Bandhan gives us an opportunity to express our feelings to each other and tell you that you are the reason for my happiness since childhood. Wishing you a very Happy Rakhi.

स्वागत! जीवन के नवल वर्ष
आओ, नूतन-निर्माण लिये,
इस महा जागरण के युग में
जाग्रत जीवन अभिमान लिये

Show More

स्वागत! जीवन के नवल वर्ष
आओ, नूतन-निर्माण लिये,
इस महा जागरण के युग में
जाग्रत जीवन अभिमान लिये

स्वागत! जीवन के नवल वर्ष
आओ, नूतन-निर्माण लिये,
इस महा जागरण के युग में
जाग्रत जीवन अभिमान लिये

Show More

स्वागत! जीवन के नवल वर्ष
आओ, नूतन-निर्माण लिये,
इस महा जागरण के युग में
जाग्रत जीवन अभिमान लिये

कितनी करूणा कितने संदेश

पथ में बिछ जाते बन पराग

गाता प्राणों का तार तार

अनुराग भरा उन्माद राग

आँसू लेते वे पथ पखार

जो तुम आ जाते एक बार

जो तुम आ जाते एक बार | कविता  - महादेवी वर्मा

 

Aaya Rakhi ka tyohaar
Chhayi khushiyon ki bahaar
Ek resham ki dori se bandha
Bahan ne bhai ki kalaayi pe pyaar
Happy Raksha Bandhan

God sent in my life a beautiful Angel in your guise, Sister. In good times or bad ones, you’re ready to extend your help and support. Thanks for all you do.

संता एक कंपनी में सिक्यूरिटी गार्ड की नौकरी के लिए इंटरव्यू देने गया

मैनेजर ने कहा- देखो, हमें ऐसा आदमी चाहिए जो तंदरुस्त हो,

चुस्त, चालाक और चौकन्ना हो. यदि कभी उसे डांट दिया जाए तो बुरा न माने.

क्या तुममें ये सारे गुण है?

संता बोला- साहब, ये सारे गुण मेरी बीवी में हैं, उसे बुलाऊं?

Message Pitara

पति ने पत्नी से कहा पिछले महीने का हिसाब दो.
पत्नी ने हिसाब लिखना शुरू किया और बीच-बीच में लिखने लगी भ. जा. कि. ग
600 भ. जा. कि. ग
1000 भ. जा. कि. ग
300 भ. जा. कि. ग
पति ने पूछा ये भ. जा. कि. ग क्या है?
पत्नी- भगवान जाने किधर गए!

Message Pitara

चिंटू- यार सच-सच बता में कैसा दिखता हूं?

पिंटू- तेरी कोई गर्लफ्रेंड है?

चिंटू- नहीं है यार…

पिंटू- तो फिर तू खुद ही समझ ले कैसा दिखता होगा

Message Pitara

पत्नी- तुम मुझसे कितना प्यार करते हो?

पति- तुम सोच भी नहीं सकती इतना…!!

पत्नी- फिर भी बताओ ना, कि कितना प्यार करते हो?

पति- इतना कि दिल करता है तुम्हारे जैसी एक और ले आऊं

Message Pitara

संता दिवार पर कलर कर रहा था
बीवी- मुझे बाथरूम के जाले साफ़ करने हैं
संता- तो कर लो मैं क्या करूं

बीवी- ठीक है, मैं तुम्हारे नीचे से स्टूल ले जा रही हूं.
तुम मजबूती से ब्रश पकड़े रखना!

दिल की हर तमन्ना पूरी करता,
ये है श्री श्याम धन लखदातार,
खाली कभी कोई ना जाता यहां से
ऐसा श्री श्याम धनी का दरबार
।। जय श्री श्याम।।

बोल उठती है तस्वीर भी, मन से बुला कर देखिये!
दिल की बात ज़रा सावरे को, सुना कर देखिये!

देते है वो सबकी बातों का जवाब! 
दुःख अपने दिल का उनको,बता कर देखिये!

होगा इक रोज़ तुमको भी, किस्मत पे अपनी नाज़!
चरणों में उनके सिर को,  झुका कर देखिये..!!

।। जय श्री श्याम।।

Sanwali Surat Pe Mohan, Dil Diwana Ho Gaya
Ek Toh Tere Nain Tirche, Dusra Kaajal Laga
Ek Toh Tere Nain Tirche, Dusra Kaajal Laga
Teesra Nazrein Milana, Dil Diwana Ho Gaya
Sanwali Surat Pe Mohan, Dil Diwana Ho Gaya !!!!

Jai Shree Shyam!!!!

Hanuman Chalisa

Doha

Shri Guru Charan Sarooja-raj Nija manu Mukura Sudhaari
Baranau Rahubhara Bimala Yasha Jo Dayaka Phala Chari
Budhee-Heen Thanu Jannikay Sumirow Pavana Kumara
Bala-Budhee Vidya Dehoo Mohee Harahu Kalesha Vikaara

Chopai
Jai Hanuman gyan gun sagar
Jai Kapis tihun lok ujagar

Ram doot atulit bal dhama
Anjaani-putra Pavan sut nama

Mahabir Bikram Bajrangi
Kumati nivar sumati Ke sangi

Kanchan varan viraj subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesha

Hath Vajra Aur Dh

Show More

Hanuman Chalisa

Doha

Shri Guru Charan Sarooja-raj Nija manu Mukura Sudhaari
Baranau Rahubhara Bimala Yasha Jo Dayaka Phala Chari
Budhee-Heen Thanu Jannikay Sumirow Pavana Kumara
Bala-Budhee Vidya Dehoo Mohee Harahu Kalesha Vikaara

Chopai
Jai Hanuman gyan gun sagar
Jai Kapis tihun lok ujagar

Ram doot atulit bal dhama
Anjaani-putra Pavan sut nama

Mahabir Bikram Bajrangi
Kumati nivar sumati Ke sangi

Kanchan varan viraj subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesha

Hath Vajra Aur Dhuvaje Viraje
Kaandhe moonj janehu sajai

Sankar suvan kesri Nandan
Tej prataap maha jag vandan

Vidyavaan guni ati chatur
Ram kaj karibe ko aatur

Prabu charitra sunibe-ko rasiya
Ram Lakhan Sita man Basiya

Sukshma roop dhari Siyahi dikhava
Vikat roop dhari lank jarava

Bhima roop dhari asur sanghare
Ramachandra ke kaj sanvare

Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye
Shri Raghuvir Harashi ur laye

Raghupati Kinhi bahut badai
Tum mam priye Bharat-hi-sam bhai

Sahas badan tumharo yash gaave
Asa-kahi Shripati kanth lagaave

Sankadhik Brahmaadi Muneesa
Narad-Sarad sahit Aheesa

Yam Kuber Digpaal Jahan te
Kavi kovid kahi sake kahan te

Tum upkar Sugreevahin keenha
Ram milaye rajpad deenha

Tumharo mantra Vibheeshan maana
Lankeshwar Bhaye Sub jag jana

Yug sahastra jojan par Bhanu
Leelyo tahi madhur phal janu

Prabhu mudrika meli mukh mahee
Jaladhi langhi gaye achraj nahee

Durgaam kaj jagath ke jete
Sugam anugraha tumhre tete

Ram dwaare tum rakhvare
Hoat na agya binu paisare

Sub sukh lahae tumhari sar na
Tum rakshak kahu ko dar naa

Aapan tej samharo aapai
Teenhon lok hank te kanpai

Bhoot pisaach Nikat nahin aavai
Mahavir jab naam sunavae

Nase rog harae sab peera
Japat nirantar Hanumant beera

Sankat se Hanuman chudavae
Man Karam Vachan dyan jo lavai

Sab par Ram tapasvee raja
Tin ke kaj sakal Tum saja

Aur manorath jo koi lavai
Sohi amit jeevan phal pavai

Charon Yug partap tumhara
Hai persidh jagat ujiyara

Sadhu Sant ke tum Rakhware
Asur nikandan Ram dulhare

Ashta-sidhi nav nidhi ke dhata
As-var deen Janki mata

Ram rasayan tumhare pasa
Sada raho Raghupati ke dasa

Tumhare bhajan Ram ko pavai
Janam-janam ke dukh bisraavai

Anth-kaal Raghuvir pur jayee
Jahan janam Hari-Bakht Kahayee

Aur Devta Chit na dharehi
Hanumanth se hi sarve sukh karehi

Sankat kate-mite sab peera
Jo sumirai Hanumat Balbeera

Jai Jai Jai Hanuman Gosahin
Kripa Karahu Gurudev ki nyahin

Jo sat bar path kare kohi
Chutehi bandhi maha sukh hohi

Jo yah padhe Hanuman Chalisa
Hoye siddhi sakhi Gaureesa

Tulsidas sada hari chera
Keejai Nath Hridaye mein dera

Doha

Pavan Tanay Sankat Harana
Mangala Murati Roop
Ram Lakhana Sita Sahita
Hriday Basahu Soor Bhoop

हनुमान चालीसा

दोहा :
 
श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।
बरनऊं रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि।।
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।
बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस

Show More

हनुमान चालीसा

दोहा :
 
श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।
बरनऊं रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि।।
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।
बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार।।
 
॥चालीसा॥
 
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर।
जय कपीस तिहुं लोक उजागर।।
 
रामदूत अतुलित बल धामा।
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा।।
 
महाबीर बिक्रम बजरंगी।
कुमति निवार सुमति के संगी।।
 
कंचन बरन बिराज सुबेसा।
कानन कुंडल कुंचित केसा।।
 
हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै।
कांधे मूंज जनेऊ साजै।
 
संकर सुवन केसरीनंदन।
तेज प्रताप महा जग बन्दन।।
 
विद्यावान गुनी अति चातुर।
राम काज करिबे को आतुर।।
 
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया।
राम लखन सीता मन बसिया।।
 
सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा।
बिकट रूप धरि लंक जरावा।।
 
भीम रूप धरि असुर संहारे।
रामचंद्र के काज संवारे।।
 
लाय सजीवन लखन जियाये।
श्रीरघुबीर हरषि उर लाये।।
 
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।
 
सहस बदन तुम्हरो जस गावैं।
अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं।।
 
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।
नारद सारद सहित अहीसा।।
 
जम कुबेर दिगपाल जहां ते।
कबि कोबिद कहि सके कहां ते।।
 
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा।
राम मिलाय राज पद दीन्हा।।
 
तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना।
लंकेस्वर भए सब जग जाना।।
 
जुग सहस्र जोजन पर भानू।
लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।
 
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं।
जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।।
 
दुर्गम काज जगत के जेते।
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।
 
राम दुआरे तुम रखवारे।
होत न आज्ञा बिनु पैसारे।।
 
सब सुख लहै तुम्हारी सरना।
तुम रक्षक काहू को डर ना।।
 
आपन तेज सम्हारो आपै।
तीनों लोक हांक तें कांपै।।
 
भूत पिसाच निकट नहिं आवै।
महाबीर जब नाम सुनावै।।
 
नासै रोग हरै सब पीरा।
जपत निरंतर हनुमत बीरा।।
 
संकट तें हनुमान छुड़ावै।
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।।
 
सब पर राम तपस्वी राजा।
तिन के काज सकल तुम साजा।
 
और मनोरथ जो कोई लावै।
सोइ अमित जीवन फल पावै।।
 
चारों जुग परताप तुम्हारा।
है परसिद्ध जगत उजियारा।।
 
साधु-संत के तुम रखवारे।
असुर निकंदन राम दुलारे।।
 
अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता।
अस बर दीन जानकी माता।।
 
राम रसायन तुम्हरे पासा।
सदा रहो रघुपति के दासा।।
 
तुम्हरे भजन राम को पावै।
जनम-जनम के दुख बिसरावै।।
 
अन्तकाल रघुबर पुर जाई।
जहां जन्म हरि-भक्त कहाई।।
 
और देवता चित्त न धरई।
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई।।
 
संकट कटै मिटै सब पीरा।
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।।
 
जै जै जै हनुमान गोसाईं।
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं।।
 
जो सत बार पाठ कर कोई।
छूटहि बंदि महा सुख होई।।
 
जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।
होय सिद्धि साखी गौरीसा।।
 
तुलसीदास सदा हरि चेरा।
कीजै नाथ हृदय मंह डेरा।।
 
दोहा :
 
पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।।

ओस की बूंदों से भी प्यारी है, मेरी बहना
गुलाब की पंखुड़ियों से भी नाज़ुक है, मेरी बहना।
आसमां से उतारी कोई राजकुमारी है
सच कहूँ तो मेरी आँखों की राजदुलारी है मेरी बहना।

हैप्पी राखी

रिश्ता हम भाई बहन का,
कभी मीठा कभी खट्टा,
कभी रूठना कभी मनाना
कभी दोस्ती कभी झगड़ा
कभी रोना और कभी हँसना,
ये रिश्ता हैं प्यार का
सबसे अलग सबसे अनोखा

हैप्पी रक्षा बंधन

खुश किस्मत होती है वो बहिन
जिसके सर पर भाई का हाथ होता है
हर परेशानी में उसके साथ होता है
लड़ना झगड़ना फिर प्यार से मानना
तभी तो इस रिश्ते में इतना प्यार होता  है
हैप्पी रक्षा बंधन

बहना ने भाई की कलाई से
प्यार बाँधा है
प्यार के दो तार से
संसार बाँधा है,
रेशम की डोरी से
संसार बाँधा है
हैप्पी रक्षा बंधन

Show More

बहना ने भाई की कलाई से
प्यार बाँधा है
प्यार के दो तार से
संसार बाँधा है,
रेशम की डोरी से
संसार बाँधा है
हैप्पी रक्षा बंधन

रोली का तिलक,
मधु की मिठास अक्षत और रक्षा सूत्र लिए साथ
हृदय से अर्पित करती हूँ
आपको राखी की मंगल कामनाएँ

Following (0)

Followers (0)

Popular tags

Our Other Projects

Resume Creating
Resume Creating
Tourist Helps
Tourist Helps
All Exam Info
All Exam Info
Developer Wizard
Developer Wizard